Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Taylor Momsen életrajz

 

Kezdetek (1993 - 1997)

Taylor Michel Momsen 1993. július 26-án született St. Louis-ban, Missouri államban, Michael és Colette Momsen első gyermekeként. A későbbiekben született húga, Sloane Momsen szintén színészi pályára lépett. Az Our Lady of Lourdes nevezetű iskolába járt, ahol katolikus körélmények között nevelték. 3 éves kora után kezdett el szakmailag színészkedni, 1997-ben a Shake 'n Bake reklámban tűnt fel

 

Színészi karrier (1998 - 2012)

1999-ben a The Prophet's Game című film szereplőgárdájába választották, ahol a kis Honey Bee Swan karakterét játszotta el.

2000-ben kapta élete egyik legnagyobb ajánlatát, ugyanis lehetősége adódott eljátszani Cindy Lou Who-t a How the Grinch Stole Christmas/A grincs című karácsonyi filmben, ami mellesleg hatalmas sikert ért el, a csatornák egyik kedvenc ünnepi videója.

Két évvel később, 2002-ben újból lefilmesítették a Grimm fivérek sikeres meséjét, a Hansel and Gretel/Jancsi és Juliskát, ahol Taylor kapta Juliska szerepét. Sajnos a film koránt sem a várthoz méltó elismerést kapta.

Ezek után karrierje 3 évre megtorpant, majd 2006-ban a Misconceptions című sorozatban láthattuk két rész erejéig. Ugyanebben az évben Samantha Wallace szerepében köszönt vissza ránk a Saving Shiloh/Csavargó kutya 3. részében, valamint felvételizett a Hannah Montana című Disney sorozatba, ám, mint azt tudhatjuk, a főszerepet Miley Cyrus kapta.

2007-ben nem pártolt el a Disney-től, hiszen szerepelt az Underdog/Ultrakopó című filmben, ahol Molly-t alakította, valamint Jennifer-ként láthattuk a Paranoid Park-ban, szintén ebben az évben.

Ám a 2007-es év nem csak ennyi fejlődést mutatott karrierjében, hiszen ekkor jött meg számára az igazi áttörés, mikor kiválasztották Jenny Humphrey karakterének eljátszására a The CW sorozatában. A Gossip Girl/A pletykafészek Cecily von Ziegesar könyve alapján készült, amiben Taylor az eleinte Kicsi Jenny, majd az egyre inkább lázadóbb, már nem is olyan kis lány szerepébe burkolózott. Mindössze 4 évadon keresztül láthattuk őt, a 4. évadban is mindössze 4 epizód erejéig, ugyanis ezek után az Elle magazinnak 2011-ben azt nyilatkozta, kiszáll a sorozatból, mert zenei karrierjére szeretne koncentrálni.

 

Zenei karrier - a kezdetekben (2000 - 2002)

5 éves korában felvettek a Christmas, Why Can't I Find You? című dalt A grincs betétdalának.

2002-ben két másik dalt készített, a One Small Voice-t és a Rudolph The Red-Nosed Reindeer-t a School's Out! Christmas című karácsonyi különkiadás albumra.

 

Modellkarrier (2008 - 2010)

2008 júniusában, mikor 14 éves volt, aláírt egy szerződést az IMG Modellügynökséggel.

2010-ben a New Look nevezetű brit divatlánc tavaszi és nyári kollekciójának volt az arca, majd egy héttel később, július 25-én jelentették be, hogy a Material Girl kollekciót fogja reklámozni, melyet Madonna és lánya, Lourdes Leon közösen vezettek. Később azonban Madonna úgy döntött, megválik a lánytól. Ugyanebben az évben ősszel John Galliano új parfümjének plakátjain köszönt vissza ránk.

 

The Pretty Reckless (2009 - )

„A zene az, amiben igazán önmagam lehetek”

2009 márciusában megalakult a The Pretty Reckless, a banda pedig rögtön szerződést írt alá a Interscope Records-szal. Az albumon ő ír minden dalt, ő énekel és gitározik is. Először nyilvánosan a The Veronicas Revenge is Sweeter turnéjuk elő zenekaraként léptek színpadra tavasszal.

A banda első albumja, a Light Me Up 2010. augusztus 30-án debütált az Egyesült Királyságban, ahol a toplistákon 6. helyig jutott, valamint Írországban a 18.-ig. Az első kislemez, a Make Me Wanna Die, melyez klip is készült, 2010. május 30-án jelent meg, majd 2010. augusztus 23-án a banda újabb videóval jelentkezett, a Miss Nothing-gal. A harmadik kislemez a Just Tonight volt.

2011-ben Twitter fiókján jelentette be, hogy ősszel a szintén rockegyüttessel, az Evanescence-nel fognak turnézni.

A munkálatok 2012-ben sem álltak meg, a banda újabb két klippel lepte meg rajongóit, a visszafogottabb, kellemes hangulatú You-val és ennek teljes ellentétével, a My Medicine-nel. Mindkét dal a Light Me Up albumon található meg.

Az együttes márciustól áprilisig turnézott, majd májusban láthattuk a színpadon Taylor-t Marilyn Manson turnéján, melynek utolsó időpontja május 20. volt.

Szintén ebben az évben megjelentettek egy EP albumot, Hit Me Like a Man címmel, rajta három új számmal, valamint kettő már jól ismert élő változatával. A korong egyik leghíresebb dala az Under the Water volt, melyet később felhasználtak az Amp Rock TV reklámjához.

2012. október 6-án ismét hallattak magukról, mégpedig legújabb számukkal, az Only You-val, amely egyébként 2012-es Frankenweenie: Ebcsont beforr című mozifilmhez készült,

2012. november 30-án az énekesnő Twitter-profilján keresztül jelentette be, hogy legújabb kislemezük - ami egyébként a negyedik - a Kill Me címet viseli. A dalt már december 11-én hallhatták a rajongók.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.