Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Manson, a betörőbácsi

Egyszer azt álmodtam, hogy Manson betör egy lakásba, vagy legalábbis betörőnek tűnik és bemegy, besétál egy- a miénkhez hasonló- lakásba, ahol nincs otthon senki, csak két kisgyerek, egy kisfiú, és a hozzám hasonlító nővére, aki talán én voltam, mert én is ott voltam, de eleinte mintha csak néző lettem volna, meg is lepődtem, hogy olyan mintha TV-t néznnék, és meglepődtem azon is, hogy Manson milyen barátságos, nem volt erőszakos, kedves volt.
Úgy éreztem egy villanás erejéig, hogy olyanok vagyunk -öcsém és én- mint a barbiebabák, hogy olyan ártatlanok és szépek vagyunk, mint két baba, és Manson a csúnya betörőbácsi, aki a szívünket akarja. Manson megkérdezte az öcsémtől, hogy kér-e banánt, a kezében volt egy banán (Arra volt büszke,hogy ő a banán??-tettem fel magamban a kérdést.) és az öcsém felé nyújtotta. "Kérsz banánt? Van banánom."- mondta. Mintha előtte szerválta volna a saját hűtőnkből.
Öcsém mintha azt felelte volna, hogy: "Van banánom.", vagy hogy: "Az a mi banánunk; de szeretünk.", és  az ő kezében is volt egy banán.
Én csak néztem őket és csodálkoztam, visszagondoltam az előző napokra, talán a hétfői nap volt érdekes, mert aznap láttam a TV-ben egy műsort, amiben bemutatták, hogy hogyan tör be egy betörő egy félig elhagyott lakásba; abban is szerepelt egy kisfiú, és kérdezte a betörőtől, hogy "kérsz vajat?" Erre ő: Várj, csak lehúzom a kesztyűt az ujjamról." Valami beugratós hülyeség volt, lehet, hogy arról szólt, hogy a gyerek elhiszi-e, hogy a pasi valóban betörő. Én meg rögtön Mansonra gondoltam, azt vártam, h. Manson legyen- mivel úgyis talpig feketében volt.
Azt szerettem volna, hogy Manson levegye az álarcát előttem, és mutatkozzon be, hogy megismerhessem, hogy beszéljen magáról.
Mintha egy baba lett volna a kezemben.
Talán- ha emlékezetem nem csal- láttam egy kopasz embert is, úgy nézett ki, mint a Slayer egyik tagja, de úgy viselkedett, mintha anyám párja lenne. Ezen megdöbbentem.
Valamiről még beszéltünk négyesben, talán a világvégéről, aztán megérkezett az anyám. Amint belépett, elszállt a kedvem és éreztem, "mintha nem lenne bizonyítványom", hogy fel fogok ébredni álmomból. ... És felébredtem.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.