Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dita Von Teese

1972. szeptember 28.-án született Heather Renée Sweet néven Rochesterben, Michigan államban. Édesanyja manikûrös, édesapja mérnök volt. 12 éves korában szüleivel és 2 nõvérével Kaliforniába költözött, ahol University High School tanulója lett. Már kiskorától balettre járt, eredetileg balerina szeretett volna lenni. 15 évesen egy fehérnemûüzletben kezdett dolgozni, állítólag ott vette meg elsõ fûzõjét. Nagyon érdekelték a csábos fehérnemûk, harisnyatartók, fûzõk. Édesanyja kedvencei voltak a Hollywood aranykorában készült filmek, õt pedig lenyûgözte az 1940-es évek divatja és csillogása, az olyan dívák, mint a színésznõ Betty Grable, és a pin-up modell, Bettie Page. Az egyetemen jelmeztervezõnek tanult.

Karrierjét egy helyi sztriptízklubban kezdte 19 évesen, a többi táncosnõtõl megkülönböztette a vintage ruházata, hosszú kesztyûi, tupírozott haja. Ezzel egyidõben fétismodellként is elkezdett dolgozni. Ezidõtájt kezdett rendszeresen fûzõt hordani, hogy csökkentse derékméretét, ami sikerült is, jelenleg 42 cm-es a dereka.
Mûvészneve elõször simán csak "Dita" volt, a némafilmsztár, Dita Parlo miatt, de mikor a Plyaboyba fotózták, akartak egy második nevet is, Dita pedig a telefonkönyvbõl kiválasztotta a "Von Treese"-t, ami egy nyomtatási hiba miatt lett Von Teese, majd így is maradt, mert megtetszett neki.Dita revütáncosnõként a legismertebb, a sajtó többször is a Burleszk Királynõjének nevezte. Show-it az 1930-as, 1940-es évek filmjei inspirálják. 2006-ban megjelent saját könyve, a Burlesque and the Art of the Teese/Fetish and the Art of the Teese, mely a burleszk és a fétis történetét írja le.

 

dita.jpg

dita-dita-von-teese-1250884_1024_768.jpg

dita-von-teese-04.jpg

dita-von-teese-hair.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.