Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Death Note ismertető

Death Note ismertetõ

A Shinigamik (halálistenek) világa sivár és sötét hely. Unalmas életüket azzal töltik, hogy halandó emberek életét veszik el. (Mi más is lehetne egy shinigami feladata). Közülük egy Ryuk nevezetû megunja ezt az állapotot, és ledobja ítélkezésének eszközét az embervilágba. Ez a valami nem más, mint a Death Note. (A halál naplója).
Hogy hogyan is kell használni ezt a naplót? Talán viccesen hangzik, de útmutató is van hozzá. Tömören a lényeg, akinek a nevét beleírják, az meghal.

Ryuk naplóját egy iskolás fiú Yagami Light találja meg a suli udvarán. Elõször nem hisz a szemének, és azt hiszi csak valami vicc az egész, ám amikor próbára teszi a napló erejét, kénytelen belátni, hogy valóban igazi, olyan eszköz mely képes arra, hogy bárki életének véget vessen. A "sikeres" próba után Ryuk megjelenik Lightnak a szobájában. (A shinigamik láthatatlanok a halandók számára, csak az látja õket, aki megérinti a naplót. A kezdeti ijedtség után a fiú úgy dönt, felhasználja a naplót az általa oly nagyon gyûlölt romló társadalom tagjai ellen. Mivel édesapja rendõr, az õ lelkiismerete sem engedi, (legalábbis a sorozat feléig) hogy ártatlanokat öljön, ezért elhatározza, hogy csak bûnözõk nevét írja a naplóba. Az elsõ néhány részben kiderül, hogy milyen módszerrel választja ki áldozatait, és hogy rejti el a naplót családja egyéb tagjai elõl.

Gondolhatjátok, hogy ténykedése, melyet álnév alatt végez (KIRA), nem marad figyelem nélkül. A rendõrség elkezdi keresni a titokzatos gyilkost, aki tömegével mészárolja le a rabokat a rendõrség nyilvántartásából. A kutatás vezetõje a rejtélyes L. Egy igazi különc, aki nem nagyon lehet idõsebb Light-nál, és hadat is üzen KIRA-nak. (A hatás nem marad el.)
L rettentõ zárkózott és bizalmatlan karakter, kicsit vicces a viselkedése.(Nekem a kedvencem volt) Nagyon szereti az Édességet (folyton azt eszik), és elképesztõen agyafúrt. Kitalálja Light minden lépését. Ahogy színre lép a sorozatban, felpörögnek az események. Valóságos mozgatórugója a történetnek.

Az elsõ Opening és Ending fantasztikusan passzol. A 20. rész táján lecserélik mindkettõt, (ezzel be is tettek a gyomromnak bevallom) kemény Rock feelingûre.
Ahogy Kira egyre gonoszabb lesz, úgy bonyolódnak az események, durvul az összhatás is. A sorozat végére egy unszimpatikus szörnyetegé válik, és már valóban a halálát kívánja a nézõ. Csak egy morzsát írtam le abból, ami történik. Aki bírja a durvát, és nem fél a haláltól, annak ajánlom. (Egy részt nézz meg és garantáltan rajtamaradsz!)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.